2014 Brazil

Image-5118

Group-Hdå kommer sista gruppen,Group H

idag börja festen mina vänner 🙂 yeeessss

FoodSpoon ”En intressant grupp, med ett pånyttfött Belgien som kan ha något riktigt stort på gång. Två rätt jämlika utmanare och och ett lag som har allt att vinna och absolut inget att förlora.
Vi börjar med Algeriet, ett lag utan spets, fast ändå har några namn att se upp med. Man har ett okej mittfält med namn som Feghouli och 19 årige Bentaleb som fått speltid hos Spurs. Blir inte så lätta att slå som folk tror. Capellos Ryssland kommer utmana Belgien om förstaplatsen, men tror man går ge sig där. Matchen mot Sydkorea blir otroligt viktig för att ha en chans att ta sig vidare. Man har en rutinerad trupp med spelare som varit med förr. Duktig målvakt i Akinfeev som kan vinna en del matcher på egen hand. Sydkorea åkte på en riktig tung smäll i genrepet mot Ghana. Laget är lite tunt och man har inga direkt stjärnnamn att luta sig tillbaka mot. Kommer krävas en riktigt bra laginsats för att ta sig vidare från gruppen. Förlust i första omgången mot Ryssland, och jag tror man kan räkna bort Korea.
Belgien är stora favoriten här. Man har en fantastisk generation på gång. En av världens mest lovande målvakter, som kommer med en fantastisk säsong i ryggen. Lukaku öser in mål just nu, har inte varit lika effektiv i landslaget, men det är bara en tidsfråga. Man har nästan enbart stjärnnamn på mittfältet och en stabil, rutinerad backlinje. Kan gå riktigt långt. Belgien är mina solklara favoriter här, men Ryssland kan strida till sig ett bra resultat. Dessa två lagen borde gå vidare, men inga matcher blir enkla. Belgien måste få ihop alla stora namn till ett spelande lag, och det är upp till bevis om dom kan göra det redan i år.

Chefen CoachFredde ”Ja herregud…. Denna gruppen sätter ju myror i huvet på en, vet inte vad man ska tro. Tror iaf på gula kort om det blir tufft spel. Blir troligtvis en o annan glidtackling med. hahahaha 😉

 

Group-G4 dagar kvar här kommer Group G 🙂

FoodSpoon ”Här har vi en riktigt rolig grupp med mängder av fina matcher. Två stora favoriter, och två roliga utmanare. Vi börjar med en utmanare, Usa. Klinsmann har redan ställt sig i strålkastarljuset genom att peta nationalikonen Landon Donovan. Ett, enligt mig, riktigt konstigt beslut. Donovan hade absolut platsat. Men det finns fortfarande kvar en del rutin i truppen, i form av t.ex Dempsey. Spännande att följa, kommer kunna ställa till det för topplagen. Ghana har en fin offensiv, men stora frågetecken för målvakten och backlinjen. Kommer nog bli mycket mål när Ghana spelar. Ett lag som gärna skjuter mkt, och har skyttar som faktiskt kan leverera. Mycket revansch lusta efter hur man åkte ur 2010. Portugal kommer förlita sig på Ronaldo, som så ofta tidigare. Ronaldo är sliten efter en skadebenägen vår, men det ska mkt till för att han inte ska spela oavsett skadestatus. Rutinerat lag, men spelare som varit med förr. Får Ronaldo bara vara hel så kan Portugal gå en bit i turneringen. Tyskland är, som alltid, en av favoriterna till årets titel. En förutsättning är dock att Klose kan leverera igen. Klose är den enda renodlade forwarden i truppen, och får han starta och kan leverera, så blir Tyskland ruskigt farliga. Ett överflöd av offensiva mittfältare som på egen hand kan avgöra matcher. Storfavoriter!
Tyskland och Portugal borde greja detta, men Ghana kommer inte ge sig utan strid. Kan skrälla mot Portugal och ställa till med något stort. Usa kommer få kämpa hårt för att inte komma sist, men dom får nog ge sig. Tyskland vinner gruppen.”

Chefen CoachFredde ”Rolig grupp ja, Kan nog tänka mig att det blir ett o annat mål i denna gruppen.”

 

Group-Fjösses tiden rinna i väg och jag är bara på group F, vi kör 🙂

FoodSpoon ” Hörs många röster om att vi finner VM:s vinnare i denna grupp. Jag är desto mer osäker.
Vi börjar direkt med Argentina. Visst har dom en del fantastiska spelare, men hur är det med balansen? Ett anfall av absoluta världsklass som kommer döda en del matcher på egen hand. Men hur är det med försvaret egentligen… Ska Demichelis vara stöttepelaren som ska styra i försvaret? Håller inte hela vägen om du frågar mig. Nigeria då? En stabil trupp, men utan riktiga spetsar. Mikel lär styra mittfältet, och där fram kommer Musa försöka göra sitt bästa för att trycka in några bollar. Ett lag som nästan alltid är med, fast som kommer få det väldigt svårt. Iran får jag erkänna att jag har svårt att placera. Det är ett relativt nytt lag för dom flesta tror jag, och det ska bli väldigt spännande och se vad dom kan prestera. Med Queiroz som coach så har man bästa möjliga förutsättning på den fronten iaf. Viljan kommer vara stor, och säker mkt passion. Men kvalitén står sig inte på denna nivån.
Bosnien har imponerat väldigt på mig. Ett lag som nog t.o.m kan hota Argentina om gruppsegern. Med Dzeko som alltid levererar så har man ett vasst anfall, men om ack tunt. Pjanic leder mittfältet och Begovic är en riktigt stabil målvakt. Spännande lag, absolut. Gruppen kommer sluta med Argentina och Bosnien vidare, allt annat är otänkbart för mig. Men allt kan hända, Bosnien har inte så mkt rutin från dessa scener. Två stora favoriter här iaf.

Dom andra SwedPunter tycker ingenting, det verkar helt ointresserad här 😉

Group-Ejapp då var det dags igen Group E, SwedPunters har vaknat och tycker till igen

FoodSpoon ”Grupp E är en lite spetslös grupp. Där finner vi 4 lag som inte varit allt för framgångsrika på senaste, men ändå lag som inte ska underskattas. Frankrike måste klassas som storfavorit här. Man har en vassare trupp än på länge. Med stjärnor som Ribery, Giroud, Pogba osv, så kan man ta sig långt i detta VM. Problemet för Frankrike är att få alla individer att funka som ett lag, men man visade i dagarna mot Norge att man är på god väg dit. Schweiz har ett ungt lag i VM. Man tog sig igenom kvalet med 0 förluster, och har visat att man har potential. Men hur långt räcker detta laget i ett mästerskap? Orutinen kan visa sig bli kostsam, men å andra sidan så är man ett stabilt lag, som kan gilla att slå underifrån här. Ecuador tog sig vidare som 4e och sista direktlag från Sydamerika, före bland annat Uruguay. Man har ett lag utan många stjärnor, där Valencia nästan får dra den statusen helt på egen hand. Har kapacitet att sno andraplatsen i gruppen, men efter det så tar det slut. Honduras kommer ha det svårt i denna gruppen. Man har fått en riktigt bra lottning, och helt utan chans är man inte, fast det ska mycket till för att ta sig vidare. Truppen är stjärnlös och man kommer få kriga för varje pinne. Mitt tips är att Frankrike tar sig samman detta mästerskapet och vinner denna gruppen. Schweiz och Ecuador möts redan i första matchen, i något som kan bli en direkt tidig final om vem som tar andraplatsen. Jag ger liten fördel till Schweiz.

Atomind, den gamle fransosen tycker så här ”Där hittar man nog nästa VM mästare ” okeeeeee 😉

Chefen CoachFredde har inte hittat några ord för denna intressant group, helt tyst 

Husse Ante och Knoddas våga inte säger nått säg det ut som 😉 och jag kann inget om fotboll

 

Group-DVi gå rask vidare till Group D

Chefen CoachFredde ”Gruppen ser ju helt klart spännande ut måste jag säga” 🙂 🙂

FoodSpoon ”Är detta VM:s roligaste grupp? På papper får man nog säga det. Vi har 3 stora nationer, och 1 nation som får kämpa för att få med sig några poäng, men som absolut kan ställa till det för storlagen. Costa Rica har inga direkta stjärnor i sitt lag, men man har visat i kvalet att man har ett lag som i sina bästa stunder spelar riktigt fin fotboll. Kan man höja sin lägsta nivå så finns det kapacitet att skrälla i enstaka matcher, men dom ska inte ha något att göra i kampen för avancemang.
Italiens VM trupp bjöd inte på några jätte överraskningar. Det känns som dom flesta namnen har varit med förr, och dom vet vad dom kan prestera. Balotelli måste fungera om Italien ska ta sig vidare från denna tighta grupp. Utan honom förlorar Italien sin överraskningsfaktor och blir lite lättlästa. Pirlo kommer också spela en stor roll i sin playmaker roll. England kommer till VM med en spännande trupp. Man har sina gamla rutinerade spelare med i form av Gerrard, Lampard, Rooney osv. Men också sina jokrar i Sterling, Lallana och Oxlade-Chamberlain. Tycker att Englands chanser ser bättre ut än på länge, förutsatt att Roy får ihop laget på rätt vis. Och med motståndare från Grupp C i en eventuell åttondel, så tror jag England har en bra chans att för å främst nå topp 8. Uruguay är ett riktigt spännande lag. Man har ett fantastiskt anfall som ensamma kommer skapa mängder med problem för motståndarna. Toppa det med en back i Godin som nog aldrig varit bättre. Muslera i målet har också varit med och fört Uruguay långt i tidigare mästerskap. Ett riktigt spännande lag som verkligen kan vara med och slåss långt fram i VM. Hur slutar nu detta getingbo? Får jag sia om hur det går så blir det Italien som står kvar medans England och Uruguay tar sig vidare. Italien har fullt med rutin, men jag tror England och Uruguays hunger väger tyngre. Kommer självklart bli små marginaler och vara ovist hela vägen in på stopptid.

Chefen CoachFredde igen ”Ja typ som jag skrev oxå” hahaha fantastisk 

Group-CDå var det dags för nästa Group,,,C bli det

FoodSpoon Detta måste klassas som den mest öppna gruppen i VM. En grupp där varje match kommer spelas som en final. Colombia ses som favoriter, men dom kommer behöva prestera på absoluta topp för att gå vidare. Och hur tar dom sig samman utan Falcao, för han kan ju omöjligt hinna bli spelklar….? Sen har vi Elfenbenskusten. En Yaya Touré som inte kan göra något fel, och en Drogba som fortfarande kan prestera på hög nivå. Men vad har man utöver det? Offensivt har man vapen i Gervinho och Bony, men mittfältet ekar rätt tomt. Stort frågetecken på målvaktsposten också. Vart har vi då Japan? Den ojämna Kawashima i målet, måste ha en bra turnering om Japan ska ha någon chans, för han kommer ställas på prov flera gånger om. Kagawa och Honda lär vara drivande krafter på mitten, men räcker det för avancemang? Sist, men räkna absolut inte ut dom, så har vi Grekland. Ett defensivt, kompakt Grekland lär inte överraska många med sin spelstil. Grekland lär spela som Grekland, men det skulle kunna funka då motståndet inte är det absolut toppskiktet.Så hur slutar gruppen? Det kommer vara små marginaler, och individuella misstag kan stå sig riktigt dyrt.

 Chefen CoachFredde tycker till med ”Tycker gruppen ser intressant ut” hahahahaha bra we are done här 🙂

Group-BGroup B SwedPunters tycker till igen

FoodSpoon ”Spanien måste ses som favoriter här, man har en sån rutinerad stomme och kryddar dessutom årets lag med brasselånade Diego Costa. Har Holland något att hämta i årets VM spel? Man bygger om truppen helt, och stjärnor som Sneijder, Van der Vaart och Persie, har dom något kvar att ge? Jag tror Holland får kämpa hårt för att hålla Chile bakom sig. Helt öppet om andraplatsen, men jag sticker ut hakan och säger att Holland kommer 3a i denna gruppen. Australien ska inte ha något att hämta här, men måste fortfarande slås.”

Atomind ”Spanien vinner gruppen, kanske inte så bra som innan men jag tycker att de underskattas av bolagen. Sen det kan bli en riktig fight för 2:a platsen där jag tycker att Chile kan utmana Nederland. Jag har verkligen stor frågatecken ang. Orange’s mittfält och försvar. Vi kan ha                      en ”finale” i sista matchen när dem mötas. Australien spelar rugby, inte football.

Chefen CoachFredde ”har bara bra tankar om den gruppen, tycker gruppen ser bra ut,” haha Niva kunde inte det sagt bättre eller? 🙂

Group-AGroup A

SwedPunters egen fottbolsexpert ”FoodSpoon” tänka så här om denna gruppen  ”4 st lite oklara lag. Klarar Brasilen favorittrycket? Kan Etoo lyfta Kamerun till åttondel? Hur bra är Mexico egentligen, efter tvingats kvala in? Kan Modric och Mandzukic föra Kroatien vidare? Jag tror Brasilien vinner denna gruppen på maximala 9 poäng. Kampen om andraplatsen är dock helt öppen, men för mig så kommer Kroatien vara laget att stå där. Mexico kan man ha lite varsomhelst. Dom har sett bättre dagar, och Hernandez har inte fått mkt speltid. Kamerun får nog förlita sig på Etoo, för tycker truppen allt ser väldigt tunn ut.

En annan omtyckt SwedPuntere i form av Atomind säger så här ” Håller med Mr spoon  Brazil vinner detta grupp men det öppet för 2:a platsen.”

 bra så har vi klarat av Group A galant 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s