San Francisco Giants – Kansas City Royals 27 Oct 2014, 01:00

collage

Giants -1 @1.93 2/5 Pinnacle

Game 1 starters kommer att återvända till kullen för Game 5 i World Series. San Francisco Giants är i en svår position eftersom Kansas City Royals och serien går tillbaka till Kauffman Stadium för spel 6 och 7, vid behov, på tisdag och onsdag. Laget med en 3-2 ledning har en rad rekord av 67-29 all-time. Laget som började serien hemma är 36-10, medan det lag som startade på borta är 31-19. 19 lag har kommit tillbaka efter 3-2 underläge att vinna World Series, men 41 har avslutat jobbet. Ett lag som leder hemma med en 3-2 i serie är 21-6 all-time.

”Big Game” James Shields var återigen något annat än ett stort spel pitcher att starta World Series. Shields är 1-1 med en 7.11 ERA i 2014 postseason med bara en utmärkt start. I spel 1 i World Series, tillåt han fem runs på sju hits under 3 innings. Han slog ut bara en och kastade 40 strike och 31 balls. Han var uppenbarligen inte skarp och har inte varit det hela slutspelet. Över 53.1 karriär postseason innings har Shields en 5.74 ERA. Det är rättvist att undra om åtta raka säsonger med 203 eller flera kastade innings har hunnit ikapp Shields denna säsongen och i tidigare-säsonger.

Medan Shields har kämpat, har Madison Bumgarner varit spektakulär. I 5 starter i postseason 38.2 innings är Bumgarner 4-1 med en 1.40 ERA. Han tillät bara en run och 3 hits i spel 1. Han är dominant, precis som han är i de flesta av hans postseason startar. Han har kastat 69 procent strike under slutspelet och har 33 strikeouts i 38.2 innings. Bumgarner var 18-10 under ordinarie säsong med en 2.98 ERA. Han gör sin 6 start i postseason, men ingen av dem har kommit med kort vila.

Shields står inför Giants för tredje gången i sin karriär och den tredje gången den här säsongen. Han kastade en komplett spel shutout mot dem under ordinarie säsong, men tillät 5 runs på 7 hits under tre omgångar tidigare i säsongen. Royals var 21-13 i Shields 34 ordinarie säsong startar och de är 3-1 i sina 4 playoff startar, trots att han har kämpat.

Bumgarner tillåt 4 runs över 8 innings mot Royals under ordinarie säsong och liksom Shields, Han kommer att ställas inför dem för tredje gången i sin karriär. Han var fantastiskt i Game 1 i med en enda run tillåten på 3 hits. Giants var 20-13 i hans 33 ordinarie säsong startar och de är 4-1 i sina 5 postseason startar.

Det är svårt att spela ett spel som detta i World Series där spelen tenderar att vara tight, men det finns ingen att diskuterar vad Madison Bumgarner och James Shields har gjort i postseason hittills. Bumgarner har varit dominant och han är en mycket effektiv pitcher. Shields har all press i världen på sig just nu, och det kommer att göra ett tufft jobb ännu svårare.

1 tanke på “San Francisco Giants – Kansas City Royals 27 Oct 2014, 01:00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s