Kansas City Royals – San Francisco Giants 29 Oct 2014, 01:00

collage

Giants ML @2.30 2/5  Marathon

På grund av  sin ess Madison Bumgarner, San Francisco Giants är en seger ifrån sin tredje World Series mästerskap sedan 2010. Men i vägen därför stå Kansas City Royals Phenom Yordano Ventura. Giants gjorde vad de behövde göra hemma, vann två av tre matcher för att ge sig själva en chans att vinna World Series redan nu. Viktigast för Giants är att man måste vinna en av de två matcher som är kvar, medan Royals måste vinna båda. Historisk i World Series, lag som kan stänga serien på bortaplan är bara 20-13 och de är bara 10-23 i Game 6. Kansas City har fördelen att vinna Game 6.

Jake Peavys mediokra säsongen fortsatte i Game 2 i World Series när han tillät fyra runs på 6 hits över 5 innings. Återigen, Peavy kämpade med sitt kontroll, och han hade bara 1 strikeout av de 22 hitters som han står inför. I 3 starter denna postseason är Peavy 1-1 med en 3,68 ERA. Han har bara kastat 58 procent strike och har en 6/8 K / BB-ratio. Han har också i genomsnitt mindre än 5 innings per start. Han har inte gett Bruce Bochy att glädjas åt hittills.

Yordano Ventura var bra i den största starten av hans karriär hittills, och nu måste han hålla sitt team vid liv i strävan efter en World Series titel. I hans första hela säsong i MLB, har 23-årige RHP en 4.42 ERA i 18.1 postseason innings. Ta bort det oförklarliga lättnade utseende han hade i Wild Card spel och Ventura är 0-0 med en 3,50 ERA i hans tre starter. Royals är 3-0 i Venturas startar. Han tillät 2 runs på 8 hits i sina 5.1 innings i Game 2. Han visade några tecken på att vara en rookie, men hans balans och förmåga att minimera skadorna var viktigt.

Peavy är 5-7 med en 4,97 ERA i karriären mot Royals, även om de flesta av dessa starter kom när han var med Chicago White Sox. Peavy har en 5,87 ERA mot Royals under hans sista nio starter. Giants är 8-4 i sina 12 ordinarie säsong start och de är 1-2 i sina 3 postseason start.

Ventura gjorde sin första karriär start mot Giants i Game 2. I hans Interleague karriär, inklusive start, Ventura är 2- 0 med en 3,47 ERA över 23,1 innings. Royals är 18-12 i Venturas 30 starter och är 3-0 i sina 3 postseason start.

 

Tack vare Madison Bumgarners performance i Game 5, Giants har Yusmeiro Petit till sitt förfogande i Game 6 och det är stor eftersom de kan gå till honom i och med att Peavy får problem. Allt trycket är på Royals och unga Yordano Ventura. Detta är första gången som de har sina playoff livs på spel och som skapar en mycket annorlunda dynamik. Peavy kanske inte pitcher bra, men han har mycket mer erfarenhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s