Gonzaga – UCLA Tomorrow, 28 Mar 2015, 00:15

Gonzaga – UCLA

  • Tomorrow, 28 Mar 2015, 00:15
  • Gonzaga -8 @1.85 3/5 Pinnacle

Jag kan tjatar om hur lycklig UCLA är att vara i den här platsen (inte ska vara i tournament, goaltend, UAB, etc), men det spelar egentligen ingen roll på denna tidpunkt. De är här, och de är i beredd att slå Zags, särskilt om Gonzaga håller på spela samma usla försvar som de har gjort de två första matchen. Jag har samma känsla om Gonzaga som jag hade när jag tittar Wisconsin i öppnings helgen, och det är att de inte verkar verkligen bryr sig, speciellt på defensiven jobbet. Jag gillade Dexter Werner för NDSU, men 10-14 runt korgen mot Gonzagas frontcourt de är oförlåtligt, och sedan ingen verkade alltför intresserade av att försöka försvara Jarrod Uthoff, och det skulle kunna vara en katastrof mot en mycket förbättrad Norman Powell och en mycket förbättrad övergripande UCLA lag. Jag är inte riktigt säker på vem som kan bevaka Powell inatt. Bell kommer att behöva vara på Alford eftersom han är en lockdown försvarare, han kämpar med killar som har höjden på honom, och detsamma gäller för Pangos. Då har vi Wesley över, som egentligen inte verkade alltför intresserad av att spela försvar på ett tag nu. UCLAs frontcourt är också mycket bättre en från det första mötet, Parker har varit långt mer konsekvent i mars och Looney har brutit sig förbi förstaårselev väggen. Detta gör UCLA bästa frontcourt Gonzaga har sett sedan Arizona. Nu med det sagt, större förbättring eller inte, är UCLA fortfarande en långt ifrån att vara Arizona, och det finns några uppenbara obalanser här, nämligen vem kan möjligen kontrollera Wiltjer. Han var för mobil för Looney eller Parker, och alldeles för stora för Hamilton eller Powell i det första mötet. Alford har inte riktigt råd att befinna sig i en grundläggande zon för långa sträckor eftersom denna Gonzaga offensiv krossar zoner i små små kuber. Det innebär en hel del defensiva omkoppling och försöker pusha Gonzaga ur balans, men jag tycker det är mer sannolikt att hålla UCLA förvirrad defensivt och skapar några stora obalanser, eftersom Gonzagas offensiv har i princip allt jobb från Pangos Wiltjer att plocka upp och rulla spelet, till Wesley, till Sabonis och Karnowski. Det kommer bara att finnas för många möjligheter för Gonzaga att göra poäng. Så frågan blir huruvida Gonzagas försvar bestämmer sig för att äntligen visa uppsig i den här turneringen. Ytterst anser jag dock att detta går vägen för Gonzaga, offensiven täcker upp det svaga defensiva insatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s