i huvud på mrfett #FinalFour del2

Villanova vs Oklahoma

(Villanova -2, O / U 146,5)  

Dessa två lag möttes i Pearl Harbor Classic i början av december, och de har tagit olika vägar till Final Four i Houston.

Oklahoma vann 78-55 som en +5 underdog – man startarde säsongen 12-0 och det gjorde Soonersen som en legitim nationell titel utmanare, och Buddy Hield som tidigt blev nämd för årets spelare.

Soonersen gjorde 14 av 26 tre poängare, en skytte av 46,7 procent från fältet, medan man hållit Villanova på bara 31,7 procent.

Man gjorde också 18 assist på 28 poäng och hade 4 av 5 starter med dubbla siffror, som visar hur dödlig de är när de hjälpa Hield med jobbet.

Villanova hade överlägset bästa försvaret i konferens och demonterade motståndare med ledande point guard Ryan Arcidiacono och en djup lag av massivt talang.

Wildcats drabbats av en 69-67 förlust mot Seton Hall i Big East final, som kostade dem en topp seed i NCAA-turneringen.

Men denna nederlag kan ha varit en välsignelse, en inspirerad Villanova slet sönder allt motstånd till Final Four, sist med en 64-59 seger över Kansas, turneringens topp seed.

Soonersen, å andra sidan förlorade 4 av sina sista 7, och de sjönk till tredje platsen i Big 12.

Men efter ett par relativt slöar föreställningar för att starta NCAA Tournament, såg man ”riktiga” Oklahoma kommer tillbaka till liv i en 77-63 seger över Texas A&M i Sweet 16.

Sooners sköt 49,2 procent, gjorde 11 av 25 tre poängare, hade 23 assist på 31 poäng fält och hade 4 starterr i dubbla siffror.

Bakom 37 poäng från Hield, Oklahoma massakrerade topp-seedade Oregon 80-68 i West Region final, och plötsligt ser ut som en favorit för att vinna allt.

Det nuvarande form av båda lagen kommer utan tvekan att ge alla cappers massivt att fundera över.

Villanova har den typ av lockdown defense och veteran leadership som kloka killar älskar, medan Sooners kontra med utan tvekan den bästa spelaren i landet och executing  på en hög nivå i båda ändar.

Även om linan bör vara något balanserad, jag räknar de tyngre spel på underdogsen och om vi ser en rörelse, kommer det mer sannolikt vara nedåt som Oklahoma backers vill har lite värde tidigt…… frestande tycker jag

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s