tankar inför kommande matcher i NCAA Tournament

Favoriten

North Carolina: Nu när pre-turnering favoriten Duke och försvarande mästaren Villanova har eliminerats,  förutsägbart flyttas Tar Heels till toppen av spelkortet. Detta team ser inte lika bra ut som den som nådde titelmatchen förra året. I en potentiell titelmatch kan Tar Heels får stora problem mot valfritt försvarsinriktade lag som kommer från den andra sidan trädet. Även om man inte vill läsa in sig för mycket i någon prestation, deras 72-65 squeaker över Arkansas på söndagen var anledning till oro. Den visade att en mindre begåvad lag kan ha möjligheter att slå North Carolina på dess eget spel, ett begrepp som verkade stämmer rätt bra förra året.

Utmanare

Kansas: Av alla matcher i round of 32, Jayhawks 90-70 vinst söndag över Michigan State hade den mest uttalade ”team-to-beat”känsla. De höll emot ett team  med bra formkurva som leds av en ikonisk coach som noteras för högpresterande spel i postseason. Kansas slutligen böjda sina muskler och lämnade inget tvivel om resultatet. Jayhawks har fortfarande en plågsam väg till titeln, som börjar med en svår matchup mot Purdue, och är bundna med att möta en ännu farlig motståndare i FinalFour.

Jag gillade pre-turnerings oddsen på Kansas, men med tanke på alla de potentiella fallgropar, är denna satsning ett pass på detta nästan halv-off pris.

Arizona: Wildcats liknar en college basket version av ett mästerskap boxare som finner sig ner i de första rundan, men alltid slutar med handen upp i slutet. Det här laget har halkat efter ofta, men dess obevekliga defensiva grymhet och förmågan till viktiga avgörande skott servera man sig oundvikligen segra, som de gjorde i 69-60 vinst i andra omgången över St. Mary’s. Arizona har en bra pre-turnering värde och har hem fördel med FinalFour i Glendale, Arizona. Frestande…………

Bästa värde

Gonzaga: Bulldogs fortsätter att bära facklan som Top Seed, ingen verkar respektera detta, ännu, detta är deras bästa chans att når en FinalFour plats. För att komma dit står man inför en trolig omspel mot en starkt Arizona som man besegrade med 69-62 i början av december. Gonzaga skulle har fördel i FinalFour mot alla motståndare från East Region, och detta scenario skulle skapa bra värde med en biljett till detta pris.

Kentucky: Även Wildcats har varit långt ifrån dominant i sina två första segrar, fortfarande bra värde som har varit oförändrad från deras pre-turnering pris. Att nå FinalFour, så står man inför en returmatch med en UCLA lag som besegrade dem på Rupp Arena, och en potentiell omspel mot en North Carolina som man besegrade med 103-100 i CBS Sports Classic i december. Det här laget har varit inkonsekvent, men som är kapabel att vinna 4 matcher i rad som krävs för att vinna allt.

Bästa långskott

Purdue: Boilermakers har utan tvekan den mest begåvade starting five av alla lag under ledning av national player of the year front-runner Caleb Swanigan och mångsidig 7-footer Isaac Haas. Purdue har ibland jobbigt för att avsluta tighta spel, men vänt trenden med fyra konsekutiva tighta borta segrar på slutet konferenspelet. Boilermakers tog sin balans till en ny nivå lördag när de höll emot Iowa State 80-76. Om de skulle störa toppseedade Kansas, väntar en trolig FinalFour. Detta är den farligaste sweet 16 underdog du någonsin kan hitta, fint odds.

eller kan det bli så här kanske? men jag vet inte 😉🤘

full_bracket_round_of_16

C7VRSjhWkAAfp4_

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s